Thursday, 23 April 2009

Kveldstund er gull i grunn


Livet går opp og ned, også i Afrika. Sykkelturen hjem fra et lite batikk-kurs med kyaginia kvinnegruppe i går var et opp-øyeblikk. Det er de s ting som teller i lengden!Barn på vei hjem møter meg smilende med et ”Monica”. Jeg sender ”Osibire ota”, ”orare korongi” ( noe sånt som ”har du det fint i kveld” og ”god kveld”) til høyre og venstre, til damer med baljer på hodet og menn med fisk på sykkelen. Temperaturen synker til mild bris og kveld, og sola lager lange skygger. Det lukter opptenning av kullovner og ildsteder, noen kjøper fisk, mais og stekt cassava til kveldsmat. Hønene kakler, unger leker, hunder bjeffer, voksne prater. Sykkelhjula knitrer mot sand og grus, og en og annen bil begraver meg i støv. Himmelen er et scenario av skyer, farger og former. Akkurat i det jeg svinger inn til huset forvinner sola, det er kveld i Katwe og hippoer og andre ville dyr overtar snart byen. Jeg er ikke er medlem av statskirka, så stille takker jeg Ole Jan og Unni i Re kommune som ga oss denne jobben.

No comments: