Tuesday, 5 May 2009

Dødsangst

21.april skulle Liverpool spille mot Arsenal.

Vi måtte jo se den kampen så vi spurte noen gutter om de ville være med til Hippo Hill for å se på. Det ville de jo selvfølgelig. Vi kom til Hippo Hill, vi så nesten hele 1.omgang, men så gikk strømmen. Og sol-panelet var ikke ladet opp pga rein.


Så vi dro til by’n. der var det jo strøm. Tok oss inn i ei fotballbule, hehe. Der rakk vi å se ca. 35 min ut i 2.omgang før det begynte å blinke fra strømledningene! Vi løp ut, vi satt heldigvis helt inntil døra så vi kom oss ut uten store skader. De som satt innerst i salen måtte sloss for å komme ut! En av de guttene som satt på med oss måtte klatre over folk og hoppe ut av døra for å komme seg ut. Rett etter at vi hadde kommet oss ut falt en av strømkablene ned! Vi løp ned i en bakgård sammen med noen andre, men de fleste løp under strømledningene og ned til en liten krater-sjø noen hundre meter unna. Mange var helt i sjokk, noen falt når de prøvde å komme seg ut og ble tråkket ned. Senest i 2002 var det rebellbesøk i Katwe, de fleste husker det godt. Skyting og drap, mange trodde at de var tilbake.


Det var jo selvfølgelig veldig ekkelt å oppleve dette, men ingen døde og når vi snakket om det etterpå lo vi godt… En ting som var litt morsomt var: En av guttene som satt på med oss mista den ene skoa si når han hoppa ut av døra, men heldigvis var det mange som hadde mista skoa så han bare fant et helt nytt par på bakken.


Noen var nok ikke så lykkelige. Ei dame begynte å sippe pga hun hadde mistet 2000shs. Ca 4 NOK. Det var nok flere, og det lå mange mobiler på bakken. Bare å plukke! (Gjorde ikke det da)


Grunnen til at strømledningene falt ned var at noen hadde tjuvkoblet seg inn på strømledningene ulovlig…


Vi overlevde akkurat.
Slik kobler man seg på strømnettet i Katwe. Kanskje ikke helt etter norsk standar..?

Viktor

No comments: