Sunday, 28 February 2010

En annerledes hverdag

Den siste måneden har vi vært på besøk på alle skolene og barnehagene i Katwe. Det har gitt oss et lite inntrykk av hvordan det fungerer og jeg vil si at det er både likheter og forskjeller fra det vi er vant til i Norge. Fremover skal vi jobbe mest i barnehage, men også litt på skole og på turistkontoret. Vi gleder oss veldig til dette.

Hver onsdag samles en liten gjeng på Katwe Primary School for å lære norsk. Det er en morsom utfordring. Vi har nå sju ivrige elever og til onsdag skal vi ha den første gloseprøven i norsk.

Det er mange geiter i Katwe og de liker å spise. En dag hadde de kost seg litt i grønnsakshagen vår. Plutselig hadde vi bare et papayatre og en liten vannmelonspire igjen. Vi har derfor brukt en del tid på å fikse hagen. Med god hjelp av et par naboer har vi laget et nytt gjerde og en solid port. Nå blir det ikke enkelt å komme inn i hagen. Ikke en gang for en sulten geit. Hagearbeid er faktisk ganske slitsomt. Vi brukte en hel dag på å grave og rake i hagen. Nå er den klar for en ny runde med frø. Det skal bli deilig å spise frukt og grønt fra egen hage.


Vi har spilt mye volleyball i det siste. Det er mange ivrige spillere og vi er endelig blitt nok til å danne to lag. Etter mange kvelder med øvelse har spillerne endelig lært seg de fleste reglene. Så nå har vi seriøs trening to ganger i uka. Det er gøy å se utviklingen på spillerne og vi håper etter hvert på å finne andre lag vi kan spille mot.

En gang i uken lager vi mat sammen med noen av naboguttene. Vi har laget alt fra pinnebrød til tradisjonell afrikansk mat. Det er gøy å lære de å lage mat. Vi prøver å lære de enkle retter som ikke koster så mye slik at de faktisk kan lage det selv. Men det er ikke bare de som lærer av oss. Vi får også lære hvordan man lager ekte afrikansk mat. På mandag spiste vi krokodille. Det var ingen av oss som hadde smakt det før så det var en spennende opplevelse. Jeg syns det smakte en blanding av kylling og svin. Veldig godt.

Øystein (tidligere FK-deltager) har tatt turen tilbake til Katwe. Det er veldig hyggelig med besøk og befolkningen i Katwe er veldig glade. Han tok med masse klær fra Norge som familie og venner har samlet inn. Klærne vil i hovedsak gå til de kommende barna på barnehjemmet og foreldreløse barn i landsbyene. Vi vil gjerne takke alle som har bidratt. Barnehjemmet begynner å ta form. Hovedbygningen er oppe, så nå mangler bare dører og vinduer. Foreløpig har vi vært på et møte med barnehjemskomiteen og skal på et nytt neste uke. Det er spennende å få være med på dette prosjektet. http://katwerebarnehjem.blogspot.com/Ingrid

1 comment:

Unknown said...

hei hei!
Jeg er interessert i å søke på stillingen som prosjektarbeider i Katwe og følger derfor med på bloggen deres. Veldig spennende! Jeg bodde i Uganda i 2008 og lurer på om det er Jamal du har bilde av der i Kampala? :)

S