Sunday, 11 March 2012

           Endelig her!


Etter tre uker i Katwe kan vi fortsatt ikke tro at vi faktisk bor på dette fantastiske stedet. Menneskene her er så utrolig vennlige og varme. Naturen er vakker og dyrelivet er bare ikke til å tro. - Tenk at vi bor i en nasjonalpark og ser blant annet flodhester og elefanter nesten hver dag.

Vi stortrives i huset vi bor i, og vi har en fantastisk utsikt over Lake Edward. Standarden er riktignok ikke helt som i Norge. Vi har hatt en del oversvømmelser og er allerede på fornavn med rørleggeren. I tillegg har vi begge opplevd å få strøm ved ulike anledninger, og må ha gummimatter både i dusjen og ved komfyren, på grunn av mangel på jording.  Ungene her er utrolig nydelige, men er stort sett utenfor huset hele tiden, og det kan derfor bli litt for mye noen ganger.

Anne Maria jobber nå på Katwe Quran primary school fra mandag til onsdag og på Jabez primary school torsdag og fredag. Foreløpig går arbeidet ut på datakurs og gymtimer på Katwe Quran,. På Jabez skal  hun jobbe med et prosjekt som går ut på å undervise i hygiene og renslighet. Anne Maria skal blant annet besøke flere av hjemme til elevene for å få et inntrykk av levestandarden og problematikken rundt hygiene, så dette blir sosialt arbeid i praksis.


Miriam jobber på Katwe secondary school fra mandag til onsdag, og på turistkontoret på torsdager og fredager.  På secondary school har hun steppet inn som engelsklærer, fordi skolen mangler lærer i faget for øyeblikket. Videre skal hun ha grupper i gym, samfunnsfag og hun skal lede skoleavisprosjektet Fair Pen. Hun skal også lede skoledebatter på onsdager. På turistkontoret jobber hun nå med å skrive nyhetsartikler til kontorets nettsider, som er under utvikling.  Den siste uken har turistkontoret hatt besøk av både den belgiske ambassadøren og et TV- team fra Taiwan, så det er mye spennende som skjer.

Vi opplever stor interesse for å lære om Norge, og mange snakker om et sterkt vennskap med nordmenn.  Vi har derfor startet et norskkurs for de viderekommende hjemme hos oss på onsdager, samt at Miriam har et nybegynnerkurs på secondary school hver mandag.

Miriam og Anne Maria.


No comments: