Thursday, 31 May 2012

Dataundervisning på Quran!

Slik ser det gjerne ut på slutten av hver time. Elevene flokker seg rundt PCene, og vil helst ikke gå til neste time.


Katwe Quran er foreløpig den eneste skolen i Katwe med elektrisitet. Skolen har også en stasjonær PC, som noen av lærerne bruker. Jeg har jobbet med å undervise 6. og 7. klasse i dataopplæring. Vi har vært så heldig å få låne to PC'er fra Svends Internet café, i tillegg til at Miiro har hjulpet meg med undervisningen. To av lærerne ved skolen (Bright og Rajab, tidligere FK-deltakere), har også lånt ut sine PC'er i undervisningstiden og jeg har tatt med min. Dermed har vi hatt seks PC'er å bruke i undervisningen. Ettersom det foreløpig kun er elektrisitet i biblioteket til skolen, har dette blitt brukt som klasserom. Det er det minste bygget på skolen og det har blitt trangt med ca. 30 elver i hver klasse, men det synes ikke elevene å gjøre noe av.


 Det blir ikke så mye tid for hver enkelt elev når det er 6 PCer å bruke og ca. 30 elever. Men elevene er takknemlige for den tiden de får, og er ivrige etter å lære.
Dette er biblioteket, rommet vi bruker til dataopplæringen.

Elevene har også fått noe opplæring i å bruke internett. Miiro, på internettkafeén lot elevene få komme en dag på kafeén og bruke internett. De søkte på presidenten i Uganda og synes det var stas da de så bilde av Museveni komme opp på skjermen.


Det har vært artig å se utviklingen til elevene, og flere av de begynner nå å bli ganske flinke.

Anne Maria.

No comments: