Saturday, 9 June 2012

Basketball trening!

Slik så det ut når vi kostet og vasket ut av hallen. Det var mye støv.
Når man skal starte opp noe i Katwe, krever det som regel hardt arbeid, pågangsmot og stor innsats. Men det er som regel verdt strevet!


Vi har fått bruke hallen til den gamle saltfabrikken som treningshall for basketball og boksing. Før vi kunne begynne treningen måtte vi koste ut hele hallen, som er på størrelse med en gymsal.

Vi kostet, vasket, sopet og fjernet støvet. Det var hardt arbeid og tok ganske lang tid da alt måtte gjøres for hånd. Vi hentet vann i kanner da det ikke er innlagt vann i hallen.
Vi brukte flere dager og mange timer på koste ut av hallen, men kom til slutt i mål med et godt resultat. Det er ganske umulig å holde det helt støvfritt i Katwe da det er veldig mye støv der, spesielt i "dry season" når alt blir veldig tørt.

Vi fikk en snekker til å lage kurvene.
Etter å ha kostet ut av hallen begynte vi arbeidet med å måle opp banen og til slutt male strekene på banen. Resultatet ble feilfritt.


Og etter at vi hadde konstruert ferdig banen...


...kunne endelig morroa begynne. Jeg er med å trener ungdommene mandager og onsdager, men ungdommene selv trener nesten hver dag.Treningen går veldig bra og ungdommene er veldig ivirig etter å lære. Å ha en organisert trening er noe ungdommene ikke er veldig vant med, og de skal gjerne lære og gjøre alt på en gang. Men de lærer fort og har blitt flinkere til å høre etter allerede. For min egen del synes jeg basketballtreningene er artig å være med på, og det er en av de tingene som gjør resten av hverdagen litt lettere da dette er noe en faktisk kan se resultater på ganske tidlig. I tillegg er det en flott gjeng med ungdommer å trene, og da blir det bare morro.

Bilder tatt på trening:Anne Maria1 comment:

Anonymous said...

Så utrolig kult!!! Kjempe bra tiltak!!!!!! Kan tenke meg at elevene er i 100!!!! Hilsen Ingrid!