Friday, 22 June 2012

Tønsbergkameratene sponser bokseklubb i Uganda
Ungdommene i Katwe village i Uganda er veldig takknemlige for bokseutstyret Tønsbergkameratene har sendt nedover. I en landsby med svært få økonomiske ressurser og en tøff hverdag, kan en god treningsøkt gi et kjærkomment avbrekk.
Tønsberg-klubben har nå sørget for at 16 ungdommer i Katwe får oppfylt drømmen sin om å bokse.

- Tusen takk Tønsbergkameratene for alt utstyret! Dere er nå våre venner og vi håper at vi en gang kan komme til Norge for å bokse en kamp mot dere. Eller dere kan besøke oss, utbryter president Bright Expedito i ungdomsklubben KKAYOTAP ivrig når han blir spurt om hva han synes om gaven fra Tønsberg-klubben.

I april i år sendte Tønsbergkameratene (TK) boksing klubb ti par boksehansker, et par sparringputer, tannbeskyttere, bandasjer og T-skjorter til ungdommene i Katwe. Trener Geir Vestvik var ikke i tvil da han fikk forespørsel om sponsing fra prosjektarbeider Miriam Hagen som jobber i Uganda for Re kommune gjennom Fredskorpset.

- Miriam har tidligere vært medlem i TK. I forkant av at hun reiste til Uganda, snakket vi litt om muligheten for å få til noe samarbeid mens hun var der. Det var gøy å høre at det var stor interesse for boksing, og vi besluttet derfor å sende ned en del bokseutstyr, forteller Vestvik.

Integreringsprosjekt16 undommer deltar nå på to ukentlige treninger gjennom ungdomsklubben KKAYOTAP i Katwe village vest i Uganda.
- Vi har lenge ønsket oss bokseutstyr og nå strømmer folk til klubben vår fordi de vil bokse. Dette er kjempepositivt for ungdommene fordi de gjør noe sunt istedenfor å drive dank og bruke narkotika, sier KKAYOTAP- medlem Anthony Musa.

Også Geir Vestvik har stor tro på idrett for å aktivisere ungdom på en positiv måte.
- Vi holder for tiden på med et integreringsprosjekt der flere innvandrere får et tilrettelagt treningstilbud i TK-hallen. Vi ser at idretten er en flott integreringsarena og en unik mulighet til å bygge samhold, sier han og legger til han han tror utstyret kan være veldig viktig i et samfunn som Katwe der folk har lite økonomiske ressurser.

- Jeg tror bokseutstyret kommer godt til rette og kan bidra til en etterlengtet pause fra negative aspekter i livet. I tillegg til de åpenbare effektene som å komme i form, lærer en mye om samhold, kommunikasjon og disiplin, sier Tønsberg-treneren.

Manglet utstyrForeløpig er Miriam Hagen trener for klubben, men Saidi Famao som har bokset tidligere, har nå gått inn som hjelpetrener og vil trolig ta over når Hagen reiser i desember.
- Vi hadde boksing her i Katwe på 1980-tallet, men vi greide ikke å drive seriøst fordi vi ikke hadde råd til utstyr, forteller Famao, som er glad for å kunne børste støv av gamle ferdigheter.

Norgesbesøk8 ungdommer fra KKAYOTAP skal besøke Re kommune gjennom vennskapsprosjektet Friendship Link i september i år. Flere av dem er aktive i bokseklubben.
- Da har vi lyst til å besøke bokseklubben for de er allerede vennene våre, smiler president Expedito i ungdomsklubben.

Også Vestvik i Tønsbergkameratene gleder seg til å møte sine nye ugandiske venner.
- TK er veldig klar for å ta imot dem. Integreingspartiet vårt kan også være med på det. Da kan ungdommene fra Katwe delta på trening og få testet en ekte boksering, sier han.

Miriam Hagen

No comments: