Sunday, 28 October 2012

Endelig tilbake i Katwe!

Etter ca 3 måneder borte fra Katwe, er vi endelig tilbake. Det har vært 3 vanskelige og utfordrende måneder hvor vi nesten bare har ventet på å komme tilbake. Grunnen til at vi reiste fra Katwe var fordi Miriam hadde brukket begge stortåene og Anne Maria var mildt sagt ikke i form. Dermed bestemte vi oss for å reise på ferie til Zanzibar for å komme til hektene. På slutten av oppholdet på Zanzibar følte Anne Maria seg frisk igjen, mens Miriam bare hadde blitt verre. Vi ringte så til forsikringsselskapet som sendte oss til Nairobi. Der ble Miriam lagt inn på sykehuset og fikk operert inn pinner i begge stortåene, da bruddene ikke hadde grodd. Vi ble i Nairobi i ca. 3 uker, men skjønte at Miriam trengte mer tid før hun kunne komme tilbake til Katwe og bestemte oss for å reise hjem igjen til Norge. I Norge ble vi i 6 uker, før vi endelig kunne returnere til hjemmet vårt i Katwe.

Heldigvis for oss ble oppholdet vårt forlenget med 2,5 måneder, slik at vi får tilbake mesteparten av den tiden vi mistet. Vi er kjempe takknemlige for kontaktpersonene våre i Norge som har støttet oss i løpet av denne tiden og gjort det mulig for oss å bli her lenger.

Å være tilbake i Katwe har riktignok ikke vært noen dans på roser. Vi var uten strøm i en uke og vannet har fortsatt ikke kommet tilbake. Dette gjør ting noe mer komplisert i hverdagslivet, da det innebærer at vi må hente vann, ofte. Og slike ting som å ta seg en dusj ikke lenger er mulig i den forstand vi er vant med. Heldigvis har Katwe en kilde med drikkevann hvor vi kan hente vann. Der var vi blant annet i går og tok oss en dusj, til stor glede for en del tilskuere.

Vi håper at vannet kommer tilbake i morgen, men etter hva ryktene sier er det at kommunen som skylder en del penger til vannselskapet, som er årsaken til at vi er uten vann. Det vil si at vi kanskje ikke får vann før kommunen har betalt gjelden sin. Det går også rykter om at ordføreren har flyktet fordi han er redd for opptøyer pga vannsituasjonen.

Miriam vasker opp på kjøkkengulvet.
Ingen uker er like i Katwe og det er alltid like spennende å være her. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektene våre og vi krysser fingrene for vann i morgen. Ikke bare for vår egen del, men mest for de som ikke har råd til å kjøre ned å hente vann så fort det er tomt.

Miriam og Anne Maria

No comments: