Friday, 23 November 2012

Campingplass i Katwe?

Det nye kjøkkenet på turistkontoret blir lyst og fint med kremgul farge.
Kjøkkenet trenger maling både innvendig og utvendig.
I dag var jeg på turistkontoret i Katwe, KATIC, og hjalp til med å male et nybygd kjøkken som har støtt nedstøvet og fullt av bygningsmaterialer i over en måned nå. Prosjektarbeider Tomas Rendez fra fredskorpset i USA jobbet som frivillig ved KATIC fra oktober i fjor og fikk bygd både et flott hus med ekstra utleierom, et type lysthus, kjøkkenet og et moderne dusj- og toalettanlegg. Han hadde ambisjoner om å lage en campingplass på turistkontoret, noe jeg personlig synes er en kjempeidè.

Osee Enos var med på malingsdugnaden.
Tomas måtte sluttet i jobben for litt over en måned siden, og siden det har prosessen stoppet opp fordi de mangler penger og de ønsker at noen tar ledelsen. Det er mulig fredskorpset i USA sender en ny frivillig, men dette er ikke bekreftet ennå.

Det som gjenstår er å ferdigstille kjøkkenbygget med maling utvendig og innventar, lage gjerde rundt plassen og å skaffe to telt for campinggjestene. Jeg stilte opp på dugnad i dag for å vise at man godt kan male selv for å spare penger, og jeg håper vi kan få gjort iallefall malerjobben mens vi ser oss om etter finansieringsmuligheter.


Også broren Ouma var flink med penselen.
 Som en lidenskapelig backpacker, ser jeg et stort potensiale for backpackertuisme her i Katwe. Mange kommer hit for å reise på safari i Queen Elisabeth National park, se flamingoene og saltsjøen, men desverre er det få som blir værende i Katwe slik at de kan "legge igjen penger" hos næringslivet her. Jeg tror stedet er perfekt for backpackere som vil oppleve en ordetlig afrikansk landsby der de til og med kan møte en og annen innbygger som smiler bredt og spør "hvordan har du det?" på klingende norsk.

Miriam Hagen


No comments: