Friday, 23 November 2012

Hip Hop mot AIDS

Popgruppa "Condition" fra KKAYOTAP- ungdommen spiller inn en låt de har laget til den internasjonale HIV/AIDS-dagen 1. desember.


Plateprodusenten var imponerende rask til å mikse beats
 til sangen "Olirizza" som betyr "hør her".
I begynnelsen av denne uka var jeg i Kasese med popgruppa "Condition" for å spille inn en nylaget sang. I løpet av en fredskorpsperiode får hver av oss 10 000 kroner til et prosjekt som må være relatert til et arrengement i lokalsamfunnet. Jeg skal markere den internasjonale HIV/AIDS-dagen 1. desember, og er nå travelt opptatt med forberedelsene.

Jeg har fått popgruppa "Condition" til å lage en sang om viktigheten av å bruke kondom for å beskytte seg mot denne sykdommen. Ifølge et legeteam fra Kagando Hospital som kommer hit for å tilby gratis HIV-testing, så kan antallet HIV-positive være over 50 prosent i fiskerlandsbyer som Katwe fordi det er mye utroskap og prostitusjon. Ungdomsgruppa Nordlys Media har laget en film om temaet fra lokalsamfunnet her, en fra fredskorpset i USA skal holde et informasjonsforedrag, det blir mange lokale talere og vi skal avslutte arrangementet med lystenning for å minnes de vi har mistet pga HIV/AIDS.


Ulltepper sørget for lydisolasjon i det
1,2 ganger 1,2 meter store studioet i Kasese.
Tirsdag denne uken var vi altså i et platestudio i Kasese en times kjøring fra Katwe, for å spille inn den nylagede hip hop-låta. Platestudioet var en boks på ca 1,2 meter hver vei, som var dekket med ulltepper. Det var èn mikrofon og ett headset, så det var trangt om plassen da flere enn èn skulle inn der og rappe. Det fungerte imidlertid veldig bra, og resultatet ble kjempefint. Vi dro rett til Guide Radio og bestilte annonsering for arrangementet, samt at vi betalte for at denne låta skal spilles jevnlig på radioen. Vi skal ha annonsering i lokalavisen til Fair Pen og et "road show", noe som betyr at man kjører rundt med en bil, generator og høytalere og lager masse bråk med musikk og snakking i mikrofonen for å få folk til å komme på et arrengement. Vi har store forhåpninger om at mange vil komme på arrangementet som skal holdes på turistkontoret om litt over en uke.

Miriam Hagen

1 comment:

Unknown said...


I need to to thank you for this great read!! I definitely loved every little bit of it. I have you saved as a favorite to check out new things you post… paypal account login