Friday, 30 November 2012

Hygieneprosjektet fortsetter...

Robert (baby), en tidligere elev på Jabez og en god venn, var med på et skuespill om vold i hjemmet hvor han spilte kona i huset. Publikum var storfornøyd med opptredenen.
I går hadde vi foreldredag på Jabez, for å feire at skoleåret er over og for å feire det arbeidet vi har gjort med hygiene i løpet av året. Det ble en lang, men flott begivenhet med mange flotte opptredener fra nesten alle klassene på skolen. Det ble også holdt mange taler i løpet av dagen og informasjon om viktigheten av god hygiene og et godt læremiljø for barna.

Fjerde klasse med danseoppvisning.Margaret var en av talerne.

Elevene viste fram flotte danseoppvisninger.
Vi viste frem latrinen,vanntanken og den andre vanntanken som skal samle regnvann og det ble godt tatt i mot av foreldre og andre gjester.  Jeg presenterte bindene som jeg hadde kjøpt til jentene på skolen. De har et stort problem med at jenter blir hjemme fra skolen hver måned når de har menstruasjon, fordi de ikke har råd til å kjøpe bind. De gjenbrukbare bindene jeg har kjøpt kommer fra en bedrift like utenfor Kampala, hvor de produserer og distribuerer disse. Det er en lokal bedrift grunnlagt av to canadiere, som etter å ha jobbet frivillig i Uganda så behovet for slike bind. Bedriften heter Afripads: www.afripads.com, hvis du vil lese mer om de. Menstruasjon er noe en ikke skal snakke så mye om, noe skaper større problemer for jentene. Jeg håper at ved å snakke åpent om utfordringene, kanskje det blir noe letter for jentene etter hvert.

  Jeg informerer om de gjenbrukbare bindene.
Innholdet i hvert kit med gjenbrukbare bind, som vaskes og brukes igjen. De varer ett år, og kan på denne måten bidra til at jentene går på skolen, selv i menstruasjonsperioden.
Anne Maria.

No comments: