Wednesday, 7 November 2012

Redaksjonsmøte og pizzakurs

Brian M (fra venstre), Ronald og Brian B møtte opp et par timer før de andre Fair Pen- studentene for å lære å lage pizza.
Fredag i forrige uke møttes Fair Pen-studentene fra secondary school til redaksjonsmøte og pizzakveld hjemme hos oss. Tre av studentene møtte to timer før de andre for å lære å lage pizza. Mange venner av FK -prosjektarbeiderne som har bodd her har smakt pizza, og ryktet har spredd seg om denne utsøkte retten.

Pizzaen gjorde stor suksess også blant journalist-studentene. Det er ikke vanlig med gjærbakst her, men de kan få tak i gjær, ost og krydder dersom de reiser til nabobyen Kasese som ligger ca 1 times kjøring herfra. Den største utfordringen for fremtidige pizzabakere er imidlertid at bakerovn ikke er vanlig for andre enn profesjonelle bakere. Vi ba dem om å ta en titt på pizzaovenen som ble bygget i hagen her. Kanskje de ble inspirert til å lage noe lignende i fremtiden?

 
Kvelden ble innledet med et redaksjonsmøte, før vi serverte pizza og brus til filmen "Mamma Mia".  Da filmen sluttet, så vi at Pascal som går på folkehøgskole i Norge var logget på Skype. Vi ringte ham, og studentene var over seg av begeistring da de fikk se Pascal på storskjerm. Vi fikk også hilse på romkameraten hans og se rommet han bodde på.
 
Som alltid var det kjempekoselig å være med Fair Pen- studentene. De er en flott gjeng som er motiverte for å gjøre en innsats. Vi fortsetter å møtes hver tirsdag og torsdags kveld på Svend's Internettkafe for å lage en månedlig utgave av lokalavisen.
Fair Pen-studentene ble veldig begeistret da bildet av Pascal, som flyttet til Norge i August, kom opp på storskjerm.
Ungdommene lot web-kameraet gå på rundgang slik at de fikk snakket med Pascal.

No comments: