Monday, 25 February 2013

Informasjonskampanje om krokodiller

Quran og Katwe boarding barneskoler i samme klasserom for krokodilleundervisning.

Etter at nok en person for ca. 2 uker siden ble drept av krokodille i Katwe, bestemte vi oss for å kjøre en informasjonskampanje. Sammen med Mwowa Henry (councillor) fra Town Council dro vi til UWA (Uganda Wildlife Authority) for å spørre om mulighetene for en krokodille ekspert å komme til Katwe å informere. Vi fikk låne krokodilleeksperten i 3 dager (han kom desverre bare to av dagene) og hadde undervisning og filmvisning 3 ganger om dagen, i 3 dager for å nå flesteparten av innbyggerne i Katwe.

Krokodilleeksperten forteller elevene på Missionary school om krokodillen. Her på Hippo Hill.


Kyarukara village. Det samlet seg rundt 500 mennesker.
De fleste av stedene vi brukte fikk vi låne gratis. Og det var flere frivillige som stilte opp. Det var godt å se at det går ann å engasjere folk i Katwe til frivillig arbeid uten at det blir spørsmål om penger. Selv om det var trangt om plassen alle stedene vi var, synes de fleste at det var et bra initiativ og mange var veldig takknemlige.Jabez barneskole og Katwe secondary i ett klasserom.
Responsen vi fikk fra de som så filmen var kjempebra. Eksperten fortalte om hvordan krokodillen merker vibrasjoner i vannet opp til 400 meter unna når noen går ut i vannet og at det bare tar 27 sekunder for krokodillen å svømme dit vibrasjonene kom fra. De fleste av de som så filmen er sjokkert over hvor raskt krokodillen angriper og mange har blitt redde for å bruke Lake Edward etterpå. Jeg har aldri sett så mange mennesker bruke krokodilleburene som de gjør nå. Det har visstnok blitt flere som går til Chawamba (kilden) for å hente vann enn det har vært tidligere også. Jeg håper bare folk i Katwe fortsetter med dette og ikke velger sjøen, nå som de er informert om farene ved å gå for nær vannet.

Katwe Primary og barnehagene i nærområdet i den katolske kirken.
Anne MariaNo comments: